Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 1.

Magdalena Hai

Rémálmok kisboltja 1.

Ford. Bába Laura | Cerkabella Kiadó

Kovács Lara (Budapest, 12 éves) ajánlója

Maga a könyv arról szól, hogy egy 9 éves kislány nagyon régóta szeretne már egy biciklit, de nincs rá pénze. Ez a legfőbb gondja. A másik nagy gond, hogy hiába tudja, hogyan szerezhetne pénzt (persze, hogy munkával), csak az a bökkenő, hogy a 9 évesek nem dolgoznak. Adtak neki egy ötletet, hogy próbáljon meg munkát keresni a sarkon lévő boltban. Nem volt nehéz megtalálni azt a boltot, főleg nem ezzel a névvel: Rémálmok Kisboltja. Amikor belépett a boltba, nem az volt az érdekes, ami bent volt, hanem a folyamatosan elfojtott kuncogás. A bolt tulajdonosával valami nagyon nagy gond volt, és ezen próbált Ninni segíteni.

Ahogy a megoldáson gondolkodott, hirtelen egy érdekes, de kedves segítő akadt, aki jobban ismerte a boltot, mint bárki más.

Aztán váratlanul felbukkant még valaki, aki nem nagyon segítette, inkább csak hátráltatta őket. Meg is találták, amit kerestek, csak nem ment minden olyan zökkenőmentesen, ahogy gondolták. És így a végére úgy gondolom, hogy rövid, de izgalmas történet kerekedett az egészből.

Ez egy igazi gyerekkönyv. Mindenkinek ajánlom az olvasását.