Magdalena Hai: Rémálmok kisboltja 2.

Magdalena Hai

Rémálmok kisboltja 2.

Ford. Bába Laura | Cerkabella Kiadó

Kovács Lara (Budapest, 12 éves) ajánlója

A Rémálmok kisboltja újabb kötetébe tekinthetünk bele, ahol Ninninek sikerül még egy ügyet felgöngyölítenie. Csak most nem a bolt vezetőjén, Furcsa bácsin segít (ő maradt ugyanolyan hóbortos, amilyen volt), hanem egy szokatlan jövevényen. Pontosabban egy vámpíron. Viszont ennek a vámpírnak van egy apró hibája. Nincs fogsora! És ez elég zavaró egy ilyen teremtménynél. Ezen próbál hát Ninni segíteni.

Miközben keresgélik a vámpír fogsorát, egyre több dolog tűnik el, még Tölcséres Irma fagylaltárus púdere is. Ninni rájön, hogy a tolvaj nem lehet más, csakis egy álvámpír. Na, de hogyan kapják el? Sokat segít nekik a nyomozásban Berci, a szellem. Csatlakozik hozzájuk Tölcséres Irma is, mivel mindenáron meg akarja találni a púderét és a hozzá tartozó pamacsot. Egy érdekes csavar teszi még szórakoztatóbbá a történet végét.

Olvasás közben próbáltam kitalálni, ki lehet az álvámpír, akit végig keresnek. Ugyan voltak a történetben kissé lehetetlen dolgok, mint például hogy egy vámpír szájából kilopják a fogsorát, de szerintem pont ezért érdekesek a gyerekkönyvek.