Lene Kaaberbøl: A sárkány hívása

Lene Kaaberbøl

A sárkány hívása

Ford. Soós Anita | Metropolis Media

„A sárkány hívása – mint a jó fantasy általában – a mesekönyv és a felnőtt regény között, „valahol félúton” foglal helyet. A nagyobb gyerekeket ugyanúgy elvarázsolja, ahogy az érett embereket – de még a filmrendezőket is elbűvöli.”

Grozdits Hahó, Librarius.hu


A sárkány hívása lebilincselő fantasy, melynek főhőse, Dina különleges képességet örökölt az édesanyjától: ha valakinek a szemébe néz, látja az illető összes bűnét, szégyenét. De Dina számára ez a képesség nem áldás, hanem átok. Hiszen ki merne barátságot kötni egy ilyen lánnyal? Amikor Dunark fejedelmét, az uralkodó menyét és gyermeküket is megöli valaki, Dina anyját hívják el a kastélyba, hogy segítségével megtalálják a gyilkost. A gyanúsított a trón egyetlen örököse. Ám mivel Dina anyja ártatlannak látja őt, és nem hajlandó képességét rossz célra használni, tömlöcbe vetik. Dinára hárul a feladat, hogy megtalálja a valódi gyilkost, mielőtt fogságba került édesanyja a sárkányok előtt végezné. Lene Kaaberbøl több mint húsz nyelvre lefordított regényéből 2015-ben nagy sikerű film is készült.


Lene Kaaberbøl az egyik legismertebb dán fantasy-szerző. Elsősorban ifjúsági műveket és felnőtteknek szóló krimiket ír, előbbiek közül kiemelendő a nagy nemzetközi sikereket elérő sorozata, amely a W.I.T.C.H.-képregények világában játszódik.