Max Seeck: Boszorkányvadász

Max Seeck

Boszorkányvadász

Ford. Huotari Olga | Animus Kiadó

„Jessica érzi, hogy erőt vesz rajta a rémület, megbénítja a testét, mozdulni sem tud. Kiabálni próbál, de csak egy sóhaj lesz belőle. Anya lassan feláll a székről, mozgása merev és természetellenes, mintha valaki összetörte volna minden csontját, és utána ötletszerűen összeszögezte volna. Jessica hátra akar lépni, de talpa szorosan a padlóhoz tapad, nem mozdul. Odaragasztották.
– Nézz a tükörbe! – súgja anya, és kinyújtott karral egy lépést tesz felé, ujjai behajlítva, mint a keselyű karmai, készen arra, hogy a hajába markoljanak.”
— részlet a regényből

A valóság felülmúlja a fikciót…

Helsinki gazdagok lakta elővárosában holtan találják egy híres író feleségét. A meggyilkolt nő elegáns fekete estélyiben, arcára fagyott kísérteties mosollyal, magányosan ül az asztalfőn.

Aztán a tengerből partra vetődik egy másik áldozat, és a vérfagyasztó bűntetteknek ezzel még nincs vége. Eleinte úgy tűnik, hogy egy bomlott elméjű ámokfutó váltja valóra egy thrillersorozat, a Boszorkányvadászat rituális gyilkosságait. Ám Jessica Niemi nyomozó rádöbben, hogy nem egyetlen bűnözőt keres. Az elkövetők mintha valamiféle fekete mágiának hódolnának, miközben figyelik a felügyelőnő minden mozdulatát – és egy lépéssel mindig előtte járnak. Míg Jessica a különös ügyek megoldásán vívódik, saját múltjának kísértő árnyai sem hagyják nyugodni.

Max Seeck krimije a psziché legmélyére hatol, és szembesíti az olvasót korunk emberének félelmeivel, és azzal, milyen manipulálhatók is vagyunk.

Max Seeck finn író 1985-ben született. Sokáig sales és marketing területen dolgozott, de jelenleg már minden idejét az írásnak szenteli. Az alapos kutatómunka híve, és szívesen olvas skandináv krimiket, valamint írás közben előszeretettel hallgat filmzenét. Könyveit több mint 40 országban adják ki. A Boszorkányvadász a fiatal szerző kiugró sikere, a nemzetközi könyvpiac idei nagy felfedezése.