Jo Nesbø: A birodalom

Jo Nesbø

A birodalom

Ford. Sulyok Viktória | Animus Kiadó

Az autószerelő Roy békés, egyszerű életet él tanyáján, és egy benzinkutat üzemeltet a közeli faluban. Amikor öccse, Carl hosszú idő után hazatér külföldről, nemcsak barbadosi feleségét, Shannont hozza magával, hanem egy magashegyi wellnesshotel terveit is, amely reményei szerint majd felpezsdíti a környék életét. Roy birodalmának nyugalmát felkavarják a vendégek, és a testvérek gyerekkorából sötét titkok törnek a felszínre. Ráadásul a helyi rendőr szimatolni kezd saját apja évekkel ezelőtti eltűnése után, amely valószínűleg összefügg a fiúk szüleinek tragikus halálával. Roy mindig védelmezte öccsét, de egymás iránti lojalitásukat ezúttal próbára teszi a pénzsóvárság és a gyanakvás. A férfinak el kell döntenie, meddig hajlandó elmenni azért, hogy továbbra is megóvja Carlt, és azzal is szembe kell néznie, hogy Shannonhoz talán nem csupán rokoni érzések fűzik. Vajon a lassan feltáruló titkok elszakítják a testvérek közötti köteléket?

A birodalom sötét és magával ragadó thriller a hűségről, a szeretetről, a féltékenységről és a becsvágyról.


Részlet a regényből:

„Szóval elővetted a távcsövet, és…
– És lemászott a szikla széléhez, és… – Carl kifújta a levegőt, és lehunyt szemmel folytatta. – Hallottam, hogy megindulnak a kövek, Olsen felüvöltött, és eltűnt.
Eltűnt, gondoltam. De nem eléggé.
– Nem hiszel nekem? – kérdezte Carl.
Lebámultam a szakadékba. Hirtelen eszembe jutott egy emlék: tizenkét éves vagyok, és Bernard ötvenedik születésnapját ünnepeljük a Grand Hotelben.
– Tudod, mit fog mindenki gondolni? Olsen felkeres, hogy kihallgasson egy súlyos bűnügyben, és kinyiffan egy kőomlásban. Ha kinyiffant.
Lassan bólintott. Hát persze hogy tudja. Ezért engem hívott, és nem az orvost vagy a hegyimentőket.
Felálltam, és leporoltam a nadrágomat.
– Menj, hozd ide a pajtából a kötelet! – parancsoltam rá. – A hosszabbikat.”