Jussi Adler-Olsen: A 2117. áldozat

Jussi Adler-Olsen

A 2117. áldozat (A Q-ügyosztály esetei VIII.)

Ford. Sulyok Viktória | Animus Kiadó

Assad már több mint tíz éve a Q-ügyosztály tagja, de társai alig tudnak róla valamit. Ám egy váratlan esemény – egy spanyol újságíró cikke egy tragikus körülmények között elhunyt asszonyról – kibillenti az egyensúlyából, és Rose segítségére van szüksége ahhoz, hogy ne omoljon teljesen össze.

Mint kiderül, az elhunyt nő sorsa összefonódik Assad családjának sorsával, és az eseményeket az iraki Ghaalib, a férfi régi ellensége irányítja.

Versenyfutás kezdődik az idővel, hogy Ghaalibot és társait megakadályozzák abban, hogy Európa szívében terrortámadásokat hajtsanak végre.

Ezzel egy időben egy fiú, aki szobájába zárkózva a számítógépes játékok világában él, azt tervezi, hogy bosszút áll a mások szenvedései iránt közömbös dán társadalmon, és úgy dönt, hogy a szüleivel kezdi a sort…

Carl Mørcknek és munkatársainak minden ügyességüket és ravaszságukat be kell vetniük, hogy elhárítsák az ártatlan áldozatokra leselkedő veszélyt, és megmentsék Assad családját.

„Elöntötte a bosszúvágy és a gyűlölet. Felugrott, és jobb híján a lakása berendezésén vezette le a bensőjét feszítő érzéseket. Belerúgott az üvegasztalba, lerángatta a könyveket a polcokról, és felborította a szekrényeket. A lakás másodpercek alatt csatatérre kezdett hasonlítani. Csak akkor csillapodott le, amikor meghallotta, hogy a szomszédai a falakat verik, a felette lakó pedig a padlót ütögeti. Ekkor zokogva görnyedt össze, ráterítette imaszőnyegét az üvegszilánkokra, bele egy mentatea-pocsolyába, térdre esett, és imádkozni kezdett Marváért és Nelláért – és Roniáért.” — részlet a regényből