Rólunk

A Skandináv Ház Alapítványt 2003 őszén hozták létre Magyarországon élő skandinávok, illetve Skandináviához kötődő magyarok. A Skandináv Ház Alapítvány célja, hogy népszerűsítse a skandináv kultúrát Magyarországon, valamint segítse a Magyarország és a skandináv országok közötti együttműködést. Az alapítvány emellett kezdeményezőként, összekötőkapocsként és szervezőként működik a skandináv és magyar gazdasági élet, kultúra és turizmus területén.

Fő tevékenységünk skandináv kulturális programok szervezése magyar közönségnek: koncertek, filmvetítések, nyelvi klubok, könyvbemutatók, előadások, gyerekprogramok stb.
A stáb önkéntesekből és gyakornokokból áll, munkánkat a nemzetközi kuratórium felügyeli. Szorosan együttműködünk a skandináv követségekkel és a budapesti kulturális élet egyéb szereplőivel.


Támogatás

A Skandináv Ház Alapítvány közhasznú civil szervezet.
Fenntartását és a programok szervezését vállalatok, magánszemélyek, nagykövetségek támogatásából,
illetve pályázatokból és a nyelvtanfolyamok bevételéből finanszírozza.
Az alapítványnál kizárólag önkéntesek dolgoznak, állandó alkalmazottja nincs.

Amennyiben munkánkat vagy egyes programjainkat támogatni szeretné, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot itt.

Az alapítvány jogosult a SZJA 1 %-ának fogadására.
Amennyiben még több színvonalas skandináv kulturális programot szeretne látni Budapesten,
támogassa adója 1 %-ával alapítványunkat!
Adószámunk: 18111208-2-43
Rendelkező nyilatkozat


Önkéntesek

A Skandináv Ház Alapítvány programjait önkéntesek szervezik. Ha érdekel a skandináv kultúra, és szeretnél része lenni egy vidám és kreatív csapatnak, várunk szeretettel!

Mit várunk?

Az elvállalt feladatok végrehajtását, megbízhatóságot, kitartást, a kevésbé kreatív feladatok vállalását is, jó csapatmunkát, rugalmasságot, az alapítvány alapelveinek betartását.

Mit kínálunk?

Hasonló érdeklődésű emberek társaságát, minden elvégzett munka tiszteletét, személyre (érdeklődési kör, tudás, képességek, szabadidő mennyisége) szabott feladatokat, segítséget kapcsolatépítéshez, munkához, ingyenjegyeket skandináv rendezvényekre, akciós skandináv könyvvásárlási lehetőséget, kedvezményt a nyelvtanfolyamokra, zártkörű rendezvényeket, hasznos tapasztalatokat.

Jelentkezni az info@skandinavhaz.hu e-mail címen lehet!


Gyakorlat

Szívesen fogadunk gyakorlatra olyan egyetemistákat, akiknek tetszik programunk és tevékenységeink, szeretnek önállóan és csapatban is dolgozni, beszélnek angolul vagy valamelyik skandináv nyelven, kedvelik Skandináviát és a skandináv kultúrát, és szimpatikusak számukra a skandináv értékek.

Feladattípusok:

  • Kreatív feladatok: egy program vagy programsorozat teljes szervezése egyedül vagy csapatban, új ötletek megvalósítása, tervezés
  • Hasznos feladatok: fordítás, honlap- és Facebook frissítés, 1%-os kampány, szponzorok, partnerek keresése, PR és marketing feladatok, közönségszervezés stb.
  • Részvétel: programokon személyes részvétel, vendégek fogadása, könyvárusítás, fotózás stb.
  • Segítő kéz: könyvbeszerzés, bevásárlás stb.

Jelentkezni az info@skandinavhaz.hu e-mail címen lehet!

Beszámolók, határozatok

2018. évi beszámoló

2018. évi kiegészítő melléklet

X