Dán nyelvi klub
A havi rendszerességgel megtartott dán nyelvi klub célja, hogy nyelvgyakorlási lehetőséget biztosítson a résztvevők számára. Változatos témákkal, anyanyelvi vendéggel, kávéval, teával és jó hangulattal várjuk az érdeklődőket. Elvárt minimum nyelvi szint nincs, de a klubestek alapnyelve a dán (természetesen segítünk, ha kell ☺).
Anyanyelvi vendégeink között köszönthettük többek között Tom Nørring dán nagykövetet, az ELTE aktuális dán lektorait, hazánkba látogató dán írókat, az Askov népfőiskola tanárait, illetve Budapesten élő dánokat. Témáink érintették a dán építészetet, dizájnt, gasztronómiát, irodalmat, zenét; megosztottuk egymással dániai élményeinket, felelevenítettük a dán karácsonyi hagyományokat, de Scrabble-partit is tartottunk.
Szeptembertől júniusig havonta egyszer, általában szerdán 18.00-20.00-ig szoktunk találkozni. Helyfoglalás, illetve egyéb „alapanyagok” miatt időnként előzetes regisztrációt kérünk. A pontos részletekről a honlapon, a Skandináv Ház Alapítvány Facebook oldalán és hírlevélből lehet tájékozódni.
Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!
Szeretnénk, ha svéd nyelvi klubjainkkal megfelelő teret tudnánk biztosítani a svéd nyelv gyakorlásához. A klubokon bárki részt vehet, aki tud valamilyen szinten svédül és szeretne anyanyelvi vendégekkel, valamint hasonló érdeklődésű svéd nyelvszeretőkkel társalogni. Az érdeklődőket és svéd fanatikusokat várjuk sok szeretettel minden alkalommal.
A norvég nyelvi klub havonta egyszer megszervezésre kerülő közösségi program, melynek keretében lehetőséget biztosítunk arra, hogy anyanyelvi vendéggel beszélgessenek a résztvevők. Igyekszünk változatossá tenni az eseményt azáltal, hogy a meghívottak a legkülönbözőbb életkorú, státuszú és tevékenységet végző személyek, akik a norvég nyelv eltérő dialektusait beszélik. A beszélgetés kötetlenül zajlik, bárki bármikor kérdezhet az előadótól és egy másik vendégtől is, a hangulatot pedig skandináv módra igyekszünk kávéval és snackkel felszabadulttá varázsolni. A norvég nyelvi klubra ellátogatók között akadnak olyanok is, akik svédül vagy dánul beszélnek, de a “szomszédos” nyelvek megértésének gyakorlása miatt szívesen vesznek részt a norvég nyelven zajló beszélgetésben is.
Várunk mindenkit szeretettel nyelvi klubjainkra, akár csak hallgatni szeretnél, akár beszélgetni, nekünk egy a célunk: anyanyelvi környezetben gyakorolhasd nyelvtudásodat.
A Skandináv Ház Alapítvány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek is megismerkedhessenek a skandináv kultúrával es életszemlélettel. Játékos kézműves foglalkozásokon, gyerek filmvetítéseken, könyvbemutatókon, illetve egyéb családi programokon keresztül igyekszünk bemutatni az izgalmas Skandináviát. A gyerekklubok jó alkalmak arra, hogy a legkisebbek játszva tanulhassanak a világról.