Klubok

Dán

A dán nyelvi klub célja, hogy nyelvgyakorlási lehetőséget biztosítson a résztvevők számára. Változatos témákkal, anyanyelvi vendéggel, kávéval, teával és jó hangulattal várjuk az érdeklődőket. Elvárt minimum nyelvi szint nincs, de a klubestek alapnyelve a dán (természetesen segítünk, ha kell).
Anyanyelvi vendégeink között köszönthettük többek között Tom Nørring dán nagykövetet, az ELTE aktuális dán lektorait, hazánkba látogató dán írókat, az Askov népfőiskola tanárait, illetve Budapesten élő dánokat. Témáink érintették a dán építészetet, dizájnt, gasztronómiát, irodalmat, zenét; megosztottuk egymással dániai élményeinket, felelevenítettük a dán karácsonyi hagyományokat, de Scrabble-partit is tartottunk.
A pontos részletekről a honlapon, a Skandináv Ház Alapítvány Facebook oldalán és hírlevélből lehet tájékozódni.

Svéd

Szeretnénk, ha svéd nyelvi klubjainkkal megfelelő teret tudnánk biztosítani a svéd nyelv gyakorlásához. A klubokon bárki részt vehet, aki tud valamilyen szinten svédül és szeretne anyanyelvi vendégekkel, valamint hasonló érdeklődésű svéd nyelvszeretőkkel társalogni. Az érdeklődőket és svéd fanatikusokat várjuk sok szeretettel minden alkalommal.

Norvég

A norvég nyelvi klub havonta egyszer megszervezésre kerülő közösségi program, melynek keretében lehetőséget biztosítunk arra, hogy anyanyelvi vendéggel beszélgessenek a résztvevők. Igyekszünk változatossá tenni az eseményt azáltal, hogy a meghívottak a legkülönbözőbb életkorú, státuszú és tevékenységet végző személyek, akik a norvég nyelv eltérő dialektusait beszélik. A beszélgetés kötetlenül zajlik, bárki bármikor kérdezhet az előadótól és egy másik vendégtől is, a hangulatot pedig skandináv módra igyekszünk kávéval és snackkel felszabadulttá varázsolni. A norvég nyelvi klubra ellátogatók között akadnak olyanok is, akik svédül vagy dánul beszélnek, de a “szomszédos” nyelvek megértésének gyakorlása miatt szívesen vesznek részt a norvég nyelven zajló beszélgetésben is.
Várunk mindenkit szeretettel nyelvi klubjainkra, akár csak hallgatni szeretnél, akár beszélgetni, nekünk egy a célunk: anyanyelvi környezetben gyakorolhasd nyelvtudásodat.

Gyerekklub

A Skandináv Ház Alapítvány nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a gyerekek is megismerkedhessenek a skandináv kultúrával es életszemlélettel. Játékos kézműves foglalkozásokon, gyerek filmvetítéseken, könyvbemutatókon, illetve egyéb családi programokon keresztül igyekszünk bemutatni az izgalmas Skandináviát. A gyerekklubok jó alkalmak arra, hogy a legkisebbek játszva tanulhassanak a világról.

X