ORFEO & EURIDICE előadás Budapesten

 

2018 júliusában a NorrlandsOperan (Umeå, Svédország) Magyarországra érkezik, hogy Orfeo & Euridice A legnagyobb szégyen az, ha nem szeretnek című előadásával bűvölje el a Művészetek Palotája közönségét. Ezzel az előadással kezdődik a 11. Armel Opera Festival.

A szerelem nem más, mint törekvés arra,

hogy valaki igazán lássa teljes valónkat.

Valóban képes felülkerekedni mindenen.

Még a halálon is.

 

Orfeo & Euridice története eredendően a görög mitológia részét képezi, Åsa Kalmér svéd rendező és Bente Rolandsdotter díszlettervező ezúttal azonban a jelenbe álmodta a szerelmespárt. Mindennapjaik és kapcsolatuk bármelyikünké lehetne – a váratlanul bekövetkező haláleset azonban ismeretlen belső világukat tárja fel előttünk. Ebben a normákon kívül álló párkapcsolatban Orfeo & Euridice modern mindennapjaink mitológiájában szembesül a szerelem elvárásaival és lehetőségeivel. Az elme kacskaringós ösvényeit szegélyező álmok, kétségek és érzelmek felsejlését Christoph Willibald Gluck klasszikus, elbűvölő zenéje szövi át.

Fotó: Micke Sandström

Ez a legkevésbé sem szokványos Orfeo & Euridice-interpretáció mindazoknak szól, akik valaha már szerettek valakit igazán és akik már próbálták megfejteni a szerelem mibenlétét. A magával ragadó látványvilágú bemutatóiról híres NorrlandsOperan előadásában az operairodalom egyik legszebb darabjának egyedülálló adaptációjára számíthatunk. Az előadás versenyszerepe, Amor, a fiatal francia szoprán, Jeanne Gérard tolmácsolásában hallható.

Fotó: Micke Sandström

Info:
Helyszín: Művészetek Palotája (Budapest)
Időpont: 2018. július 1. 19.30
Jegyvásárlás:

Kiemelt kép: Greta Rönneskog

X